SD-CONTROL: EEN JONG BEDRIJF MET MEER DAN 25 JAAR ERVARING

STEFAN DIRKX


SD-Control is het bedrijf van Stefan Dirkx. Na ruim vijfentwintig jaar werken in dienstverband, start Stefan in 2019 zijn eigen zaak. Hij vestigt zich in Wijnegem bij Antwerpen als domotica- en automatiseringsspecialist.

VAN ELEKTRICIEN TOT PROGRAMMEUR EN INTEGRATOR VAN DOMOTICA


“Toen ik afstudeerde als elektrotechnisch installateur ben ik aan de slag gegaan als elektricien. Na een vijftal jaar voelde ik dat ik mij niet louter tot elektriciteit wilde beperken. In avondonderwijs volgde ik een opleiding Bouwkundig tekenen. Zo breidde ik mijn horizon uit en geraakte ik aan mijn nieuwe job: ik ging als bediende werken voor een elektriciteitsbedrijf in Merksem (Antwerpen). Ik begon er als elektrisch tekenaar maar een hele dag aan een computer zitten tekenen, dat was niet echt mijn ding. Ik wilde meer, ik wilde zelf installaties ontwerpen, programmeren en plaatsen.”


“Gelukkig zocht mijn baas iemand die zich op domotica wilde toeleggen. Dat was toen, begin jaren 2000, een trend die nog in zijn kinderschoenen stond. Dat zag ik wel zitten en zo ben ik eigenlijk van in het prille begin mee op de kar gesprongen. Ik leerde programmeren, stak veel op over integraties en zo ging de bal aan het rollen. Ik had mijn roeping gevonden, ik werd programmeur/integrator.”

DOMOTICA VOOR IEDEREEN


Door de jaren heen merkte Stefan een duidelijke evolutie. “In mijn beginperiode was domotica een verschijnsel dat alleen in villa’s voorkwam. Daarna zag je dat bedrijven hun kantoorgebouwen gingen automatiseren. Tegenwoordig vind je in bijna elke woning, zowel nieuwbouw als renovatie, een of andere vorm van automatisering. Je vindt het zelfs op plaatsen waar je het niet meteen verwacht. Zo heb ik onlangs nog een hoeve volledig geautomatiseerd.”


Intussen heeft Stefan automatiseringsprojecten uitgewerkt in heel de provincie Antwerpen en ver daarbuiten. “Het is een groot voordeel dat ik niet alleen thuis ben in domotica. Enerzijds heb je elektriciens die alles kunnen aanleggen en anderzijds heb je programmeurs. Dankzij mijn ervaringen in de bouw heb ik dat allebei in de vingers. Heeft de elektricien een vraag over de elektrische installatie, dan kan ik hem daarbij adviseren. Het aanleggen van de netwerken, het programmeren, het installeren van de bedieningstools en natuurlijk de eigenlijke automatisering, dat neem ik allemaal met veel plezier voor mijn rekening.”

KIES VOOR COMFORT, GEBRUIKSGEMAK EN VERSTANDIG ENERGIEVERBRUIK, KIES VOOR DOMOTICA VAN SD-CONTROL

WE STAAN KLAAR OM UW DROMEN TE VERWEZENLIJKEN